Меню

Избрани новини

Клюкарник

Убитата актриса Виолета Донева 7 месеца в моргата

Внучката, обвинена за смъртта й, се оказала вменяема след 5 експертизи

 

Актрисата Виолета Донева, която бе открита убита в дома си през октомври миналата година, все още не е погребана. Вече 7 месеца трупът й се намира в моргата, а причината за това са експертизите, които съдебна медицина провежда, пише Ретро.В момента се прави втора такава, която цели да установи дали престъплението е било извършено по особено мъчителен начин, информират от прокуратурата.


Обвиняема за убийството е внучката на Донева - 18-годишната Ивет Стайкова. Тя продължава да бъде в ареста, а според последните официални данни от разследването се е доказала нейната вменяемост, писаха медии.

 

След направена петорна психиатрична оценка на момичето независимите вещи лица смятат, че няма психически отклонения, каквито подозрения имаше до този момент, заяви говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.До сложната експертиза се стигна, след като у Ивет бяха забелязани различни признаци на неадекватно поведение, включително по време на предходни заседания по делото за убийството на баба й.

 

В съдебна зала тя се подсмихваше, държеше се странно, говореше несвързано, а на едно от последните изслушвания заяви, че не й пука за случилото се. Още след задържането й стана ясно, че тя е употребявала наркотични вещества от 14-годишна, правила е опити за самоубийство, проявявала е агресия към познати и непознати лица.За да бъде установено психическото й състояние, за известен период от време Ивет бе въдворена в психиатричната клиника в Ловеч, където специалисти работиха с нея.


 

Най-важното в случая беше да се изясни състоянието й минути преди убийството и дали е съзнавала какво извършва. Експертите са стигнали до извода, че е осъзнавала и какво прави, и последствията от деянието си. След престоя в клиниката тя бе върната обратно в ареста, а разследването вече е на финалната права.Единствено се очакват резултатите от повторната експертиза на трупа на Виолета Донева, които ще покажат дали убийството е било извършено по особено мъчителен начин. От това зависят какво ще бъде конкретното обвинение към Ивет и размерът не евентуалната присъда.

 

До момента единствените подробности, които са знаят за самото убийство, е, че актрисата е била многократно наръгвана с нож по главата шията и гръдния кош, което е довело до остра кръвозагуба и фатален край.Мотивите за самото престъпление обаче не са съвсем ясни и версиите са различни. Според една от тях актрисата отказала да даде пари на внучката си, което всъщност отключило у нея неконтролируемата агресия, завършила по жесток начин. След като разследването приключи, предстои прокуратурата да внесе в съда обвинителен акт.От неговата формулировка зависи от каква присъда ще бъде заплашена 18-годишната девойка, като юристи уточняват, че може да бъде дори доживотен затвор. Ивет е внучка на Виолета Донева от сина й Иво Стайков.

 

Той е плод на любовта й с режисьора Людмил Стайков, с когото се развеждат отдавна. След това актрисата се омъжва повторно, а вторият й съпруг умира година преди тя да бъде убита.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати