Меню

Избрани новини

Клюкарник

Тони Дачева проговори за проблемите с диабета и липсата на инсулин!

Диабетиците ще трябва да тръгнем на медицински туризъм

 

"Държавата забрави за нас, диабетиците! Освен че сме наказани и страдаме от коварно заболяване, сега трябва да мислим и как да си закупим инсулин, който е животоспасяващ."

С тези думи изрази разочарованието си фолклегендата Тони Дачева. Коментарът й бе по повод тревожната новина, че от аптеките изчезна бързодействащ инсулин за лечение на диабет.

Липсата му застрашава живота на хиляди болни, които използват специални помпи за лечение, работещи само с този вид инсулин. Според данни на пациентски организации дефицитът е най-отчетлив в София, Варна, Габрово и Разград.

"Чета слухове в интернет, че дистрибуторите умишлено задържат количества, за да бъдат изнесени, когато забраната за износ на инсулин падне до няколко дни. Ако това наистина е вярно, много жалко, че ни оставят с вързани ръце и не се интересуват от болните", възмущава се Тони Дачева.

Според дистрибуторите не паралелният износ е причината за проблема, а по-скоро лошата организация от страна на здравните власти, тъй като в складовете има над 60 хил. опаковки инсулин, но ги няма в аптеките.

"Ако това продължава така, диабетиците ще трябва да тръгнем на медицински туризъм, за да се снабдяваме с инсулин. Не мога да си представя такъв начин на живот, постоянно да живеем в страх и притеснение", споделя фолклегендата. По думите й в момента животът на хилядите болни е под заплаха и незабавно трябва да се вземат мерки.

Въпреки заболяването си обаче Тони е жизнеспособна и продължава да работи. Дори на празника на жените 8-ми март тя е поела ангажимент в София и ще забавлява гостите в ресторанта на столичния хотел Акорд.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати