Меню

Избрани новини

Пикантерии

Съдът в САЩ отказа да прекрати делото Полански

Роман Полански
Снимка: РИА

Режисьорът Роман Полански е застрашен от 50 години затвор за изнасилване на непълнолетно лице

Съдът в Лос Анджелис, Калифорния, отхвърли искането на режисьора Роман Полански за приключване на наказателното дело за изнасилване срещу него, съобщава Ройтерс.

Съдия Скот Гордън отхвърли искането на защитата на Полански тъй като режисьорът все още е беглец от правосъдието на САЩ и не се е явил лично пред американски съд.

По-рано съдът в Лос Анджелис отложи разглеждането на молбата за прекратяване на случая Полански.

През февруари, медиите съобщиха, че Роман Полански иска да отиде в САЩ, за да приключи случая на изнасилване на непълнолетно лице. Адвокат Харланд Браун обжалва пред Върховния съд на окръг Лос Анджелис с искане да се разсекрети стенограмата от показанията на прокурора в случаите на Полански. Както бе изложено от адвоката, доказателствата подкрепят думите на режисьора за сключването на сделката, в съответствие с която той е трябвало да прекара само 48 дни затвор.

Според съобщения в медиите, Полански, е излежал в затвора в Чино Калифорния 42 дни. Предполага се, че след това съдията е отказал сделката и нарежда на прокурорите режисьорът да прекара зад решетките 50 години. Тогава режисьорът избяга в Европа.

В Швейцария Полански бе задържан 334 дни, докато се решаваше въпроса за екстрадирането му в САЩ. В края на 2016 г. Върховният съд на Полша потвърди решението си да не екстрадира режисьора.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза