Меню

Избрани новини

Звездите

Съдят Кание Уест за злоупотреба със служители и извънреден труд

Снимка: кадър от музикално видео

Той и екипа му наричали работниците си роби и ги унижавал

 

Неназован ай-ти екип е завел дело срещу Кание Уест. Членовете на групата са възмутени от унижението от страна на рапъра и ужасните условия на труд. Това се посочва в исковата молба, чийто текст е получен от TMZ.

Текстът обвинява Уест и артистичния мениджър Майло Янопулос в използване на „принудителен труд“, както и „жестоко, нечовешко или унизително отношение“. Според изявлението на екипа са им били дадени фалшиви обещания за заплащане за работата, били са принудени да работят дълги часове и да понасят расистки подигравки и изрази като „нови роби“. Освен това непълнолетните служители не са били ограничени от достъп до порно с участието на съпругата на рапъра Бианка Ченсори.

Според ищците през април 2024 г. те са били наети да разработят приложение за услугата за стрийминг YZYVSN, където изпълнителят е планирал да качи албумите „Vultures“ и „Vultures 2“. Янопулос набира служители от различни страни, включително тийнейджъри над 14 години. Твърди се, че на екипа са били предложени 120 000 долара за работата им, ако са съгласни с условията на работа и не се оплакват, а комуникацията се е осъществявала чрез апликациите Discord, Zoom и Slack.

В делото се казва, че Уест е принудил служителите да подпишат споразумения за неразкриване на информация, като ги е заплашил да ги уволни без заплащане и е принудил непълнолетни членове на екипа да подпишат споразумения, според които са посочени като доброволци. Освен това ищците се оплакват от сплашване да работят дълги нощи без заплащане за извънреден труд.

 

дело срещу Кание Уест СНИМКА: ERAKOGU

Рапърът добавил и своите мениджъри към кореспонденцията; по време на работния процес те се обръщало към служителите с думите „роби“ и „нови роби“ и използвали обиди, свързани с възрастта, расата, пола, сексуалната ориентация и националния произход на разработчиците. По-специално, Янопулос нарекъл един от подчинените си „убиец в училище“ в лична кореспонденция.

В допълнение, екипът получил разработката на приложение за Yeezy Porn, обявеното от Уест порно студио. От изявлението следва, че разработчиците не са разделени на отдели и когато Бианка Ценсори изпратила на един от тях връзка към видеоклип, „съдържащ тежки сексуални действия“, непълнолетните също са могли да го видят.

В резултат на това на 1 май ай-ти специалистите най-накрая показали на Уест и Янопулос готовото приложение, но те решили да не плащат за свършената работа. Този факт накарал ищците да се обърнат към съда и да поискат обезщетение за извънреден труд и морални щети.

 

 

Четете LifeOnline.bg където ви е удобно Telegram , Instagram , FacebookКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза