Меню

Избрани новини

Музика

Рут Колева номинирана за ГРАМИ

Албумът Confidence. Truth на българската певица е сред номинираните за албум на годината в категорията R&B и соул на 61-вите награди "Грами"

Това е първият български албум с шансове за статуетка Грами в тази категория.

Рут Колева научава вълнуващата вест, след като се завръща от турнето си в Китай, съобщи самата тя пред репортера на „На кафе с Гала“ Деси Цонева, видя репортер на LifeOnline.bg.

В Далечния Изток изпълнителката  е изнесла 6 концерта в градове сред които Гуанджоу, Шенжен (или Шънджън),  столицата Пекин и др..  Най-малкия град, в който е пяла пред публика е наброявал 7 млн. души (по-голямо население и от България).

В Гуанджоу соул певицата  е посетила  изключително футуристичен високотехнологичен център, в Пекин е посетила храм на Далай лама, качила се е на Китайската стена и казва, че това е преживяване, което всеки трябва да изпита.

След съревнование с близо 12 хиляди заглавия, 28-годишната българка е единствения бял артист в категория, в която са Бионсе, Мейси Грей, Тони Бракстън.

Албумът бе издаден на 17 ноември 2017 г. и от април тази година се разпространява в 40 държави. В Щатите се предлага в около 500 магазина. До момента в световен мащаб има близо 7000 продажби на физически носител, а само в Япония онлайн продажбите надвишават 3000. Това е неин четвърти албум от 2011 г. насам, според вестник „Дневник“.

Младата посланичка на българската музика по света е убедена, че отличието няма да промени коренно живота й, а ще я мотивира да прави по-хубава музика.

За биографите припомняме, че бащата на Рут е спортистът Неделчо Колев, а майка ѝ е художничка със спортно образование. Има брат близнак, който се занимава професионално със сноуборд. Колева прекарва по-голямата част от детството си в Бахрейн, Индия и Тайланд, където баща ѝ е треньор.  Нашумява у нас покрай участието си в третия сезон на формата „Music Idol", където отпада на малките концерти.  Родена е в София. Зодия Овен.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза