Меню

Избрани новини

Фен зона

Почина най-възрастната стюардеса в света: тя беше на 88 години (снимки)

Снимка: rawpixel.com

За първи път се качва на самолет на 16 години

 

Бет Неш започва кариерата си като стюардеса през 1957 г. Тя дори е вписана в Книгата на рекордите на Гинес с най-дългата кариера на стюардеса - прекарала е цели 64 години на борда на самолет. Но на 17 май тази година Бет почина, беше на 88 години. Смъртта на уважавана служителка бе съобщена от нейния работодател American Airlines.

„БЕТ НЕШ, НАЙ-ДЪЛГОСЛУЖАВАЩАТА СТЮАРДЕСА В СВЕТА, ПОЧИНА НА 88-годишна възраст
Бет Неш беше истинска легенда в авиацията. През 2022 г., на 86-годишна възраст, тя влезе в историята, като стана най-дълго служилата стюардеса в света, доказателство за нейната отдаденост и страст.

 

 

Бет започва работа в Eastern Air Lines през ноември 1957 г. Първоначално тя лети от Маями, но след това сменя мястото си на пребиваване и Вашингтон става отправна точка. Любимите й дестинации са Ню Йорк и Бостън, за да може всяка вечер да е в дома си в Северна Вирджиния, за да се грижи за сина си, който е роден със синдром на Даун.

Как започна денят на една стюардеса? Бет настройва алармата си за 2 сутринта, за да хване първия си полет, който започна в 6 сутринта. Всяка година тя трябва да полага изпит по безопасност, назначен от Федералната авиационна администрация.

До края на пътуването си Бет се превърна в нещо като знаменитост сред онези, които редовно летяха с нейните полети. Пътниците и минувачите на терминалите на летището често възкликваха: „Вие ли сте Бет Неш?!” и настояваха за автограф или селфи.

През 2017 г. на церемония на националното летище „Рейгън“, за да отпразнува нейните 60 години служба, American Airlines й подари чифт диамантени обеци и финансова награда от 10 000 долара. След това тя, както всеки друг ден, отиде на работа. Когато самолетът с пътниците, които тя обслужваше, достигна пистата, няколко противопожарни коли напръскаха самолета със салют с водно оръдие. Този обичай, като правило, се използва за изпращане на пенсионирани пилоти, но Бет също успя да получи тази чест.

За себе си стюардесата казва:

„Аз съм най-щастливият човек на света. Исках да бъда стюардеса от момента, в който се качих на първия си самолет. Бях на 16 години, когато се озовах на летището. Пилотът и стюардесата минаха през салона и аз си помислих: „О, Боже!“ И оттогава разбрах, че това е за мен.“

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза