Меню

Избрани новини

Фен зона

Обвиниха „Игра на тронове“ в расизъм

Снимка: кадър от филм

В сериала нямало достатъчно чернокожи актьори

Изпълнителят на главната роля във филма "Междузвездни войни: Силата се пробужда" Джон Бойега разкритикува сериала "Игра на тронове" за това, че в него участват много малко чернокожи актьори.

В интервю за списание GQ британският актьор, отбеляза и друга известна фентъзи сага - "Властелинът на пръстените" без черни изпълнители. "Не искам да се плащам пари за да видя на екрана един и същ типаж", - цитира актьора в-к Evening Standard.

"Всеки ден срещаме различни хора с различен произход и различни култури, дори и да си расист, ще трябва да живееш с този факт." - каза Джон.

Всъщност, въпреки факта, че изпълнителите на главните роли в "Игра на тронове" най-вече принадлежат към бялата раса, в сериала участват определен брой чернокожи актьори.

Джон Бойега

Джон Бойега

Санса Старк

Според Джордж Р. Р. Мартин, автор на поредицата "Песен за огън и лед", по която е заснет телевизионния сериал "Игра на тронове", светът, в който действието се развива е различен от Америка на XXI век. Независимо от това, писателят планира да включи повече представители на други раси във следващата книга от сагата "Ветровете на зимата", макар и не в главните роли.

Мартин вярва, че създателите на поредицата Дейвид Беньоф и Ден Уайз като цяло успешно се справят с включването на герои от различни раси и цветове в сериала.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза