Меню

Избрани новини

Клюкарник

Монахинята, която съди Кейти Пери умря по време на съдебно заседание

Певицата премина през тежка съдебна битка след покупката на манастир

Божията дъщеря умря по време на съдебно заседание относно продажбата на сградата на бившия манастир на американската певица и актриса Кейти Пери, пише Лос Анджелис Дейли Нюз.

89-годишната Катрин Роуз Холман, заедно с друга монахиня, се противопоставиха на покупката на манастира, разположен на парцел от 32 хиляди квадратни метра. 

Буквално няколко часа преди внезапната си смърт в съда, Холцман се обърна към певицата чрез журналисти от Фокс11. 

СНИМКИ НА МАНАСТИРА ВИЖ ТУК!

Кейти Пери, моля, спрете, никой няма да се почувства по-добре, а болка ще бъде причинена на много хора“ - казва жената.

От 2011 г. насам в манастира не живее никой. Дори тогава петте възрастни сестри нямаха средствата и физическия капацитет да го поддържат. Кейти Пери се опита да купи имота в Лос Анджелис се от епархията за 14,5 милиона долара. Тя възнамерява да плати 10 милиона в брой за самата сграда, а останалата част от сумата ще бъде изхарчена за нова сграда за монахините.

Въпреки това, две от петте сестри казаха, че певицата не е правилният собственик. 

Те, без одобрението на епархията, решиха да продадат обекта на местната бизнес дама Дейна Холистер, която смята да превърне манастира в хотел. Тя незабавно им е платила 44 хиляди долара и е трябвало да плати още 9,9 милиона за три години.

През март 2017 г. Върховният съд в Лос Анджелис взе страната на Пери в този случай. 

Решението му е, че монахините не са имали властта да продават имота на Холистър, а последната умишлено се е намесила в сделката

По-късно беше също така решено, че бизнесдамата трябва да плати на страните компенсация от 15 милиона долара. В резултат на решението тя подаде заявление за банкрут.

Както от LifeOnline.bg съобщихме по-рано, Кейти Пери възнамерява да превърне сградата в свой дом.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза