Меню

Избрани новини

Афиш

Мартин Любенов и "ДжаЗта праста" с концерт на GuitArt фестивал

07.10.2023, 21:00ч, Bee Bop Cafe

 

Виртуозът на акордеона Мартин Любенов, китаристът Ангел Демирев и контрабасистът Михаил Иванов, обединени от формацията Jazzta Prasta, ще направят концерт в рамките на GuitArt фестивал в Пловдив.

Концертът ще е във фестивалният клуб BeBop Café, a началото ще бъде в 21:00 часа и ще представя авторски произведения, вдъхновени от различни стилове и видове музика като танго, салса, шансони, балкански мотиви и др., обединени от философията на джаза.

Мартин Любенов от години живее в Австрия. Носител е на много награди, сред които австрийската награда за уърлд мюзик през 2005 г., френската награда за джаз инструменталист "Гюс Визьор" през 2006 г.
Акордеонистът е трето поколение музикант във фамилията, а 7-годишният му син, който вече свири на пиано и успешно се пробва на барабаните ще е четвъртото.

Негова авторска музика звучи в тв сериала "Хъшове" на Александър Морфов, в "Мисия Лондон".
Андрей Слабаков снима документалния филм "Jazzta Prasta, или кои са българските ноти", в който Мартин разказва за пътя на един ром от Котел през Чикаго до Виена. Провокира го да свири заедно с Ибряма и Милчо Левиев.

Очакваме Ви!

07.10.2023, 21:00ч, Bee Bop Cafe

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза