Меню

Избрани новини

Музика

Мария Илиева отказа да пее безплатно за училището си

Хонорарът на певицата гони 10 бона.

 

Мария Илиева (45) безцеремонно отряза собственото си училище, в което е получила средно образование.

 

Това е Софийската математическа гимназия, която открай време е най-елитното школо в столицата. Певицата е била поканена да се включи в концерт по повод годишнина на гимназията, но отказала, защото директорът не успял да намери пари, за да й плати участието.

 

Софийската математическа гимназия отбеляза своите „50 плюс една” години на 9 май с концерт в зала 1 на Националния дворец на културата. Директорът обяви от сцената, че такива изяви са традиция в престижното училище, която обаче е била прекъсната в последните 4 години, вероятно заради пандемията.

 

През 2023-а децата решили да я възстановят, организирали всичко сами и много искали да поканят голяма звезда, която да излезе заедно с тях на сцената. Разбира се, веднага са се сетили за Мария Илиева, която е най-прочутата възпитаничка на елитното училище, макар и да не е известна с математически, а с музикален талант.

 

Децата до последно се надявали, че звездата ще излезе на сцената за концерта им в голямата и престижна зала, която бяха препълнили на 9 май. Вечерта обаче мина без изпълнителката, която дни по-рано прие поредна награда за работата си на сцената. Оказа се, че училището, чиито възпитаник е самата тя, не може да си я позволи.

 

В своята реч за празника директорът – д-р Антоан Тонев, намекна за разочарованието, което децата са изпитали от отказа на звездата, макар че не спомена нейното име.

 

Той даде да се разбере, че причината за отказа е финансова.

 

 

„Учениците дойдоха при мен и попитаха: „Може ли да поканим някоя голяма звезда, за да стане концертът незабравим?”. Честно да ви кажа, опитахме се, но не успяхме. Бюджетът се оказа по-важен от принадлежността. Истинските звезди обаче не са тези, които пълнят зали или дискотеки. Големите звезди са всички хора, които работят неуморно и с това променят света”, каза директорът.

 

Според „Уикенд” въпросната „голяма звезда”, за която той говори, е именно Мария Илиева, която от есента ще бъде ментор в шоуто на bTV „Гласът на България”.

 

Дни преди концерта ученици от гимназията споменаха пред репортер на изданието, че текат преговори с нея.

 

„Водим разговори, но не знаем дали ще успее да дойде”, споделили те. Явно директорът не е успял да намери пари, за да й плати.

 

„Какво щеше да й стане, ако беше изпяла една песен на тези деца?”, зашушукаха хора в зала 1 след речта на директора.

 

Какъв е хонорарът на певицата, не се знае със сигурност, но се носят истински легенди за парите, които тя иска за участия.

 

Преди 4 години се говореше, че взимала по 10 хиляди лева. Не е ясно дали това е реалната й цена, или сумата е преувеличена, но какъвто и да е хонорарът й, явно не се е вписвал в бюджета дори на най-престижното столично училище.

 

Иначе певицата не е от хората, които отказват участия в благотворителни инициативи. Беше обявила например, че ще пее на концерт за набиране на средства за построяване на православен храм в един от най-престижните софийски квартали – „Изгрев”.

 

Въпросното шоу беше насрочено 4 дни след училищния празник. Участие в него бяха потвърдили и други звезди, които са близки с Мария – Любо Киров, Владимир Ампов – Графа, Орлин Павлов и Васил Петров.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза