Меню

Избрани новини

Клюкарник

Лили Иванова плакала пред Георги Любенов

Водещият в БНТ е изпадал в ред забавни ситуации, пробва от всички аспекти на живота, играл е балет в "Спящата красавица", наскоро готви и в "Черешката на тортата"

Дългогодишният водещ в БНТ Георги Любенов вече е в дълга лятна ваканция от края на юни до 15 септември.

Предстоят му пътувания в чужбина, както и отдих на нашето море.

Смята да прескочи до Варна, до Созопол, запланувал е и пътешествие до Париж.

Той от години владее телевизионния ефир, но е започнал кариерата си като радиоводещ в БНР.

В началото на неговата кариера, още в много млада възраст, е минал през емблематични предавания като 12+3, Хора, пътища, автомобили, Нощен Хоризонт, дори е чел новини.

През 1997-ма година за първи пътт са му поверили да чете новините. Още помни една нощна емисия новини в 3:00 часа през нощта, когато звукорежисьорът отскочил до тоалетната и го оставил сам в ефир.

За да прикрие смущаващото обстоятелство, че няма кой да пусне следващият елемент от програмата, е прочел емисията два пъти.

През 1998-ма година в студио 4 на БНТ е започнал да води предаването за кино "24 квадрата", бил е 20 годишен, студент 2-ри курс.

Тогава се е сблъскал за първи път с известността, спирали са го по улицата ученички за автограф.

Известна тогава възрастна, мастита режисьорка го засякла в асансьора на телевизията и му казала, че на екран изглежда по-добре, отколкото в действителност.

В друг случай по време на интервю с депутат, политикът му казал - "много ви харесвам, с вас израснах", което доста смутило младият тогава водещ.

На една служебна среща пък, депутатът Крум Зарков се обърнал към него с "господине", защото се сетил, че във Френската гимназия в 9-ти клас, Георги Любенов му преподавал по български език и литература.

Пази в спомените си и случай, в който в предаването "Полет над нощта" през 2005 г. му е гостувала примата на българската естрада Лили Иванова.

По време на предаването по телефона се обадили зрители, които разплакали от умиление голямата певица.

Не знаейки как да реагира на създалата се ситуация Георги я оставил да си поплаче, двоумейки се как да постъпи.

Тогава неговият началник Хачо Бояджиев му казал в слушалките "остави я да си поплаче, нищо не прави".

Най-далечната точка на която е бил като журналист е Норвегия, тогава той прави няколко документални филми от северната страна.

Участвал е и в балетна постановка с балерината Марта Петкова, дъщерята на Петко от Трамвай номер 5, където е имал малка роля в два спектакъла на "Спящата красавица".

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза