Меню

Избрани новини

Звездите

Чарлийз Терон облече сина си като принцеса от Дисни (снимки)

Чарлийз Терон
Снимка: кадър от филм

Джексън е осиновеното й чернокожо дете от ЮАР

41-годишната актриса, модел и режисьор Чарлийз Терон успя да предизвика коментари и недоумение. Този път вниманието на публиката бе приковано не от нов филмов проект, а от начина, по който тя издокара големия си син.

Чарлийз облече 6-годишния Джаксън в лъскава дълга рокля с лика на Бел - героинята на Динси от „Красавицата и Звяра“. Косите на момченцето бяха заплетени на тънки плитчици и беше обут в момичешки сандалки.

Снимката, която Чарлийз пусна в личния си Инстаграм, взриви аудиторията. Тя се раздели на два лагера. Едните твърдяха, че подобно отношение към детето е недопустимо.

В социалните мрежи се явиха коментари от сорта на:

 

Публикация, споделена от www.okmagazine.ru (@okmagazine_ru) на%месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

„Бих употребила нецензурни думи по отношение на такава майка“, „Луда жена“, "Толкова ми харесва, но по отношение на децата, като че ли превърта“, „Не вярвам, че малкото момче само е взело решение да стане момиче. Това е някак ненормално“, „А нали родителите показват на момичето как да бъде женствено, а на момчето – мъжествено. То не си е купило само тази женска рокля. И, ако я сочи с пръст в магазина и настоява, защо толерантната му майка не му е обяснила, че това е рокля за момичета. И защо не му е показала костюм на каубой или супермен и не го е накарала него да пробва?

Други пък защитават възпитателния подход на Терон, която е дала право на детето на самоопределение. „Господи, каква разлика има. Облякъл е това, което е решил. Не виждам проблем!“

Преди година и половина Чарлийз Терон се присъедини към лагера на прогресивните холивудски майки, които смятат, че децата трябва да са свободни да избират какъв пол са. 

"Без значение какво се ражда детето ти, то расте и само ще определи какво е - момче или момиче" – убедени са много "напреднали" на американски и европейски родители. В гардероба на сина на актрисата има розови роклички, летни рокли и  тениски с котенца, а дори шапка с пришити дълги руси плитки.

Много психолози също поддържат тезата, че децата не бива да се ограничават. Нека го изживеят и се самоопределят, докато са малки. Не ние да решаваме вместо тях, съветват те.
Известно е, че Чарлийз Терон е самотна майка. През 2012 година тя осинови момченце от ЮАР, което нарече Джексън, а през 2015 - тъмнокожо момиченце от САЩ, което кръсти Августа.

Объркването с пола на Джексън запозна след осиновяването на неговата сестричка. След като видял розовите й дрешки Джексън веднага пожелал да има такива и той.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза