Меню

Избрани новини

Клюкарник

Бившият спонсор на Галин прави филм за Стоянка Мутафова!

Благой Солов подготвя и биографична книга за голямата актриса

 

Бизнесменът Благой Солов се е заел да направи биографична книга и филм за Стоянка Мутафова, която си отиде от този свят на 6 декември миналата година, научи репортер на LifeOnline.bg от свой източник. 

"Заснет е много материал - от спектакъла "Г-жа Стихийно бедствие", от голямото честване на 97-ия й рожден ден в НДК, от тържеството в "Хепи" след шоуто, от 1-2 от турнетата й с книгата "Добър вечер, столетие мое!". Продуцентът Благой Солов и неговият оператор в тези случаи бяха неотлъчно с нас", разказа по този повод Мария Грубешлиева-Муки.

 

Тя ще бъде и консултант в бъдещия документален филм в памет на нейната майка - голямата актриса Стоянка Мутафова. Майка й сама е дала съгласието си за заснемането на филм, и е предоставила множество материали, които да влязат и в биографията, с която се е заел бизнесменът от Пазарджик прочул се като спонсор на фолк певеца Галин.

Припомнете си, че производителят на известна марка мебели Благой Солов беше и два пъти кандидат за кмет на родния си град. Той подкрепя финансово и много спортисти в бойните спортове, сред които е и настоящият приятел на Гери-Никол Дани Илиев.

 

 

За завършването на филма предстоят още заснемането на интересни експонати от личния архив на актрисата, който в момента съхранява нейният мениджър Евгени Боянов. Все още не договорено конкретно коя от националните телевизии ще излъчи лентата, споделя Муки, която вчера (1 април) навърши 68 години.

За съжаление периодът на ограничаване на контактите заради епидемията от коронавирус не е подходящ за работни събирания по довършването на лентата. И крайната дата засега не е ясна.

 

"Стоянка не ми излиза от мислите, иначе съм добре. Не мога да забравя това, което съм преживяла с нея - не всеки се е докосвал до личност с толкова силно присъствие", каза Муки, която за пръв път вчера посрещна рожден ден без любимата си майка, пише "Монитор".

 

 

Най-хубавите й спомени са свързани с празнуванията, когато е била в девети-десети клас.

"Стоянка ми правеше страхотни рождени дни и ни оставяше да правим каквото си искаме - канех целия клас. Сандвичи, торти, музика, младост - отиваш към 20 години, а не към... 21, както сега", отбеляза Муки с типичната самоирония, наследена от великата комедиантка Мутафова.

Дъщерята на легендата на Сатирата сподели, че от години повече се е радвала на рождените дни на майка си, а не на своите.

 

"Много бях щастлива на голямото й честване на 2 февруари миналата година в НДК. Залата беше препълнена и тя получи много аплодисменти и обич. Радостна бях, че й се отделя такова внимание, но интуитивно чувствах, че вече няма сили и не е добре. Само аз го забелязах. После си казах, че си внушавам и отхвърлих тая мисъл. Малко след това обаче тя започна да боледува и се оказа, че съм била права", върна лентата Муки./ източник ПИК.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (1)

Galin "Той подкрепя финансово и много спортисти в бойните спортове, сред които е и настоящият приятел на Гери-Никол Дани Илиев." - На този Дани даже му е и кръстник... представете си колко добре се справя в леглото този златотърсач, а и цялата група емемейци около него заработвааха по тоя начин - иначе гооолемите мъжкари... :D
07.04.2020 14:40 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза