Меню

Избрани новини

Фен зона

Старозагорска нападжийка се върна с корона от „Мисис Европа“

Ива Гургуриева зае почетното второ място на конкурса в Новосибирск

Представителката на България в престижния конкурс "Мисис Европа 2017" Ива Гургуриева стана първа подгласничка на победителката - гибралтарката Давиния Балето. 

Конкурсът в Новосибирск, в който участваха общо 14 омъжени дами от Европа, Русия, Казахстан и Израел, се състоя от 15 до 19 август в рождения град на миналогодишната носителка на титлата, телевизионната водеща Елена Бутенко.

Третото място зае рускинята Екатерина Левина, а челната шесторка се оформя от унгарката Вероника Келле, белгийката Лаура Мертинс и испанката Мария Гарсия.

Българката, която е на 42 години и е данъчна инспекторка в Стара Загора, получи мечтаната кристална корона. Ива впечатли журито с 15-минутно изпълнение на ръченица и с презентацията на проекта си за борба с домашното насилие над деца. 

Гургуриева има двама сина, работи в териториалния офис на НАП в Града на липите, а миналата година спечели титлата в съревнование с около 700 кандидатки.

В детството си Ива е тренирала лека атлетика под ръководството на баща си Тодор Гургуриев, но поради внезапно възникнал здравословен проблем се наложило да напусне пистата твърде рано.

Победата си старозагорката посвети на приятелите от България и на 9-годишния Байрям Али от село Тъжа, който претърпя трансплантация на бъбрека в Тюбинген, след като Гургуриева се ангажира с каузата за спасяването му, съобщи "Монитор".Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя е певицата на годината според вас?

Ако имаше награди тази година за кого бихте гласували?

 

Покажи резултати